NATURMARKETING

STRATÉGIA&MEGOLDÁS

2017. február 05. 19:21 - Naturmarketing

Sci-fikbe illő okos kütyük

nature-laptop-outside-macbook.jpg

Ma már nem szükséges, hogy mi magunk tudjuk a választ a legtöbb kérdésre, elég ha a kütyük, amiket használunk értenek mindenhez.

Okos eszközök vesznek körül lassan mindenhol és ez a tendencia fokozódik, a high-tech szerkezetek használatával egyre kényelmesebbé tehetjük mindennapjainkat, egyre több tevékenység egyszerűsödik néhány gombnyomásra, miközben olyan új funkciókkal bővül, amikről néhány éve még álmodni sem mertünk volna.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a szerintünk legokosabb kütyük.

Okosizzó

Ki nem szereti a kandallóban táncoló lángokat nézni fagyos tél közepén? Az okos otthonban ma már nem kell ehhez begyújtanunk az (akár nem létező) kandallónkba, elég a telefonunk után nyúlni és megkeresni a megfelelő fényhatást. A tabletről, mobiltelefonról irányítható izzókat Andoid és IOS operációs rendszerekről is könnyedén kezelhetjük egy alkalmazás segítségével, csak győzzük kipróbálni a lehetőségeket!

bulbshanging_20141014_110853_original_1150x645_cover.jpg

Fotó: pcworld.hu

Egyre több cég foglalkozik gyártásukkal, de ha már korábban írtunk a közösségi finanszírozás előnyeiről, most egy Kickstarter győztest mutatunk be.

A LIFX terméke egy végtelenül letisztult „óriás” aminél messziről látszik, hogy nem spóroltak az anyaghasználaton. A belső értékeit pedig még meg sem mutatta.

Wifivel köthető össze az őt irányító eszközzel, a szivárvány teljes spektrumát állíthatjuk be rajta, különböző színhőmérsékleteket és hatásokat (mint a gyertya fénye, stroboszkóp villódzása). Időzíthetjük, hogy kivilágított lakásba érkezzünk haza és távolról is bekapcsolhatjuk, ha hosszabb útra mennénk és biztonsági okokból szeretnénk „életjelet” mutatni üresen álló otthonunkban.

Számtalan más „okosságra” is használhatjuk még a kis izzónkat, amiből a legnépszerűbbeket a Philips az Elgato gyártja a LIFX-en kívül, de ne felejtkezzünk el a Playbulbról sem.

A kedveltségüket mutatja, hogy kezdeti csúcstechnológiás méregdrága izzók után szinte már bárhol kaphatunk gyengébb minőségű, de a normál izzónál „okosabb”, elérhető árú fényforrásokat.

Okoskocka kockáknak

Ez az a kis szerkezet, ami nélkül valóban nem tudjuk, hogyan éltünk eddig.

Történt ugyanis, hogy egy magyar fiatalember egy távirányítású Legót kapott karácsonyra, amit összerakva elégedetlen volt a távirányító kezelésével, és úgy döntött, jobbat készít a dán cég gyári alkatrészénél.

Pásztor Lénárd és csapata a Kickstarteren kalapozta össze az ötletük megvalósításához szükséges tőkét, ami egy továbbfejlesztett „távirányító” volt, ami még azóta sem állt meg a Lego-evolúcióban. 50 méteres távon képes kommunikálni okostelefonunkkal Bluetooth segítségével, így rugalmasabb adatátvitelt biztosít az adó és a vevő között, mint a Lego gyári megoldása, ráadásul sokkal finomabb mozgásokra is képes az eszköz ezzel az irányítással.

https://www.youtube.com/watch?v=GN0mzeWyjZk

De az újabb, SBrick Plus változat már ennél is többet tud. A programozható kockák, melyek kompatibilisek egyébként az Apple, az Android és a Microsoft operációs rendszereivel is pedagógusok számára kiváló szemléltető eszközt nyújtanak a programozás és a robotika tanításához.

Nem szükséges ugyanis informatikus diploma az SBrick kockák programozásához, például az Apple oktató célú Swift Playgorund programnyelvét is támogatja.

Az őt fejlesztő magyar vállalkozás a Vengit nevét több okból is érdemes lesz megjegyezni, annak idején ugyanis az Ustream és a Prezi fejlődésénél is segédkezett a csapat.

Tedd a fejed alá a könyvet vagy aludj okos ágyban

Ki ne kapott volna olyan tanácsot gyerekkorában, hogy tegyen a párnája alá egy könyvet hogy így készüljön fel a következő napi vizsgára alvás közben.

Ma már egy jobb megoldás létezik erre, ami a tanulásban ugyan nem segít, de a minőségi alvást garantálja.

A Beddit alvásfigyelő mindenféle érzékelő viselése nélkül monitorozza az alvás közbeni légzésszámunkat és pulzusunkat, figyeli a mozgásunkat, a hálószobában lévő fényerősséget, a zajszintet (horkolók számára is ajánlott), valamint ötleteket is ad, hogyan változtathatjuk pihentetőbbé az éjszakáinkat.

beddit1.jpg

Fotó: Skyedge.eu

A lepedőnkre kell csak rögzíteni mell magasságban és általa megoldást nyerhetünk olyan alvásunkkal kapcsolatos problémákra mint az alvászavar, a kimerülten ébredés, illetve az alvási fázisainkhoz igazítja az ébredésünk idejét. Nem mindegy ugyanis milyen fázisban ébredünk fel, a szükséges mennyiségű pihenés ellenére is érezhetjük kimerültnek magunkat, ha nem a megfelelő időben ébreszt az óra.

A Beddit képes arra, hogy egy általunk megadott fél órás időintervallumban a légzésünket figyelve a számunkra legmegfelelőbb időpontban jelezzen, így az egész napos közérzetünkön is sokat javít.

Természetesen ez az eszköz is egy alkalmazás segítségével működtethető okostelefonunkról.

 

És végül de nem utolsó sorban akinek nem hemzseg az otthona okoskütyüktől, az is belepillanthat a jövő eszközeibe és belekóstolhat például a jövő vásárlásába.

 

A legokosabb bolt hazánkban

Igazi high-tech áruház a Nyugati téri Decathloné, aminek a próbafülkéje és még a tükre is intelligens.

A próbafülkébe belépve például a magunkkal vitt darabokról olvashatunk vásárlói véleményeket, válogathatunk a színváltozatokból, illetve ha rossz méretet választottunk, egy gombnyomással riaszthatjuk az eladókat, akik készségesen hozzák a számunka megfelelő ruhadarabot.

A fülkékben található speciális tükör pedig a színválasztásban segít. Melyik áll jobban? A piros vagy a kék? Elég az egyiket magunkra vennünk, szintén egy gombnyomásra az összes kapható árnyalatot „végigpróbálhatjuk”, és ha a bolt készletén nincs a kiszemelt kedvenc, megrendelhetjük a központi raktárból.

 decathlon_2.jpg

Fotó: futasrolnoknek.hu

Nem csak a próbafülkében érezhetjük úgy magunkat, mint az elvarázsolt kastélyban.  Ha ugyanis leendő lábbelinket szeretnénk beszerezni a sportoláshoz, a RFID olvasó segítségével az okos padok segítenek minden felmerülő kérdést megválaszolni.

Lábállás vizsgálatra is találunk itt megfelelő gépet, mely tanácsokat ad a cipőválasztáshoz, annak tükrében hogy milyen terepen, mennyit szoktunk futni. Nem haszontalan a szolgáltatás, hiszen a megfelelő cipő kiválasztása az egészségünket is védi, így az aktív sportolóknak valóban fontos. Nem bízza az eladók szakértelmére a minőségi tájékoztatást.

A koncepció egyébként egy digitális tesztáruházé a Decathlon részéről, tehát itt próbálja ki először a központjukban fejlesztett vásárlást segítő eszközöket.

Neked milyen okos eszköz hiányzik a mindennapjaidból?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr7612185126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
NaturMarketing.hu
süti beállítások módosítása